Friday, 20 January 2012

hadiah hari lahir.

assalamualaikum, hai and hello.

jika harini hari lahir korang, apa yang korang harapkan dari si dia ?
mesti masing-masing ada harapkan something kan. mungkin nak macam dena bahrin. yeahh maybe.
kenal tak sape dena bahrin ? nie video dia. tapi dia punya engangement day bukan birthday.



sweet kan. teringin jugak nak macam tu, hee. tapi macam tak best pulak sebab mesti ramai yang nak buat macam tu. haiyaa. apa-apa pun dari si dia mesti la kita terima kan, hargai pemberian orang (walaupun dia bagi katak ke hape) errr haha.

tapi kan, kalau macam nie mesti lagi best. hayati dialog nie.

lelaki: saya bagi awak Al-Quran nie sebagai hadiah hari jadi awak.
perempuan: kenapa mesti Al-Quran ?
lelaki: sebab ini wahyu Allah. supaya awak lebih dekat dengan Allah s.w.t dan kita dilindungi daripada    perkara yang tak elok. biarpun kita tak pernah bercinta bagai nak gila, dating sini sana tapi saya tau awak sentiasa dekat dengan pencipta.                                            
perempuan: terima kasih awak. saya harap cinta kita hingga ke syurga :)


terharu kan. lelaki yang mampu membimbing wanita adalah lelaki yang layak dijadikan suami.
tak kiralah lelaki tu jahat macam mana sekalipun, kalau Allah bukakan hati dia untuk berubah, tak mustahil dia boleh jadi baik.

2 comments:

  1. sweetnya dial0g tu..dpt al-quran sbg hadiah hari jadi..:)

    ReplyDelete
  2. hehe. ambik ilham drpd drama kat tv :)

    ReplyDelete