Friday, 7 October 2011

ho ho holidays.

assalamualaikum pembuka bicara :)

lepas hampir sebulan aku bertarung dgn 5 paper yg aku ambik, akhirnye habis jugak. cuti sem pun dah start. heaven la kan bila dah cuti. hee. bila dah ada kat uma, bosan sia tak payah cakap la kan macam mana. haishhh. cuti susah, tak cuti pun susah. hari-hari bangun tido, dok cari lappy, buka muka buku, haha. agak agak dah bosan main game la pulak, tengok movie. benda yg boleh hilangkan bosan la kan, tapi kalau sebulan macam nie boleh gila jugak laa lama lama. mak aku dok bising suruh aku keje, tapi aku malas la kan sebab cuti pun sebulan je, bukan lama sangat pun. kalau kejaa nanti susah pulak nak keluar. cuti nie kawan sekolah aku dari muar nak turun melaka, nak jalan ramai ramai la kan. lama dah tak jumpa. teruja sangat la kan bila nak jumpa diorang, lama tak lepak sama.

hari nie, tiba2 fon aku berbunyi. mesej from yana(classmate masa form 5 dulu). pelik jugak la bila yana tiba tiba text, selalu contact kat fb je. yana tanya aku dapat tak mesej from iffah. lagi la bertambah persoalan kat kepala aku nie, dah la iffah tak text aku. cerita berangkai ke nie? pening pening. hee. rupa rupanya iffah tolong sampaikan kat classmate yg lain citowt@adilah(salah sorang classmate aku jgk) nak kahwin ahad nie. tak ke terkejot berok kitorang2 yang lain nie. kitorang baru 18 kot. memang la tak salah nak kahwin awal tapi macam tak percaya la citowt nak kahwin, dia pandai, takkan tak study kat mana mana. bila tanya kenapa nak kahwin awal, dia cakap jodoh dah sampai. yup mungkin jodoh dia dah sampai, dah tertulis life dia macam tu. apa apa pun aku doakan citowt bahagia. tapi aku tak dapat nak pegi la majlis dia tu, jauh nun kat muar sana, malam pulak dia buat. selamat pengantin baru buat citowt tersayang :)


                                                              sekian untuk hari ni. terima kasih :                                                                                              

No comments:

Post a Comment